Επιλογή Σελίδας

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ - Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 (ώρα 19:00), θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης εκδήλωση αφιερωμένη στη Μεγάλη Ελλάδα (νότια Ιταλία) και τον αποικισμό.

Ο Δημήτρης Ρουμπής, Αρχαιολόγος και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βασιλικάτας στην Ιταλία, μέσα από την ομιλία του «Αρχαιολογία της Μεγάλης Ελλάδας και αποικισμός. Πόλεις και χώρες στην αρχαία Λευκανία» θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τους αρχαίους οικισμούς της παραπάνω περιοχής. Η διάρκεια της ομιλίας υπολογίζεται σε 45 λεπτά.

Ακολουθώντας τις προβλεπόμενες οδηγίες για την αποφυγή διασποράς του COVID-19, ο αριθμός των προσερχόμενων δε θα ξεπεράσει τα 30 άτομα, ενώ θα τηρηθεί η απόσταση του 1,5μ. και η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με τις κρατήσεις θέσεων να γίνονται καθημερινά, μέχρι και την Παρασκευή, στο τηλέφωνο 26820 89892 κατά τις ώρες 08:30 - 17:30.

Η ομιλία θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στον λογαριασμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης στο Facebook (https://www.facebook.com/amnicopolis) και στο κανάλι του στο YouTube (https://youtube.com/channel/UCsQP2QWNe3LqgVJo3qjUmvg), ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Πληροφορίες-κρατήσεις: 26820 89892, 08:30 - 17:30

Ανθή Αγγέλη, Αρχαιολόγος
Προϊσταμένη ΕΦΑ Πρέβεζας


 

Ο Δημήτρης Ρουμπής (Dimitris Roubis) είναι αρχαιολόγος, καθηγητής της «Μεθοδολογίας της αρχαιολογικής έρευνας», της «Αρχαιολογίας του τοπίου» και της «Αρχαιολογίας της Μεγάλης Ελλάδας» στο Πανεπιστήμιο της Βασιλικάτας και ερευνητής στο ISPC-CNR (Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών της Ιταλίας) επίσης στη Βασιλικάτα. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων εκδόσεων στον τομέα της Κλασικής Αρχαιολογίας και της Αρχαιολογίας του Τοπίου. Ασχολείται κυρίως με τη μελέτη και την έρευνα στον τομέα των μεθοδολογιών της αρχαιολογικής έρευνας (επιφανειακές έρευνες και ανασκαφές) και διευθύνει προγράμματα που αποσκοπούν στη μελέτη των αρχαίων οικισμών στη νότια Ιταλία (Μεγάλη Ελλάδα) και των κεραμικών ευρημάτων της κλασικής εποχής. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή συνέδρια με συνεισφορές σε θέματα που σχετίζονται με ευρήματα της κλασικής εποχής και με τους μετασχηματισμούς αρχαίων και μεσαιωνικών τοπίων καθώς και με θέματα που αφορούν την εφαρμοσμένη πληροφορική στην αρχαιολογία. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του περιοδικού "Siris" της Scuola di Specializzazione in Beni Archeologici της Matera.

Academia.edu: http://cnr-it.academia.edu/DimitrisRoubis

Αναλυτικό βιογραφικό του Δημήτρη Ρουμπή είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1jNAKksjpOQNHgveukkDys9-T8Bksnfyu/view?usp=sharing