Επιλογή Σελίδας

Η διάλεξη του Καθηγητή Robin Lane Fox με τίτλο The Great Question: King Philip or Demosthenes; θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 19.00. Η ομιλία θα επικεντρωθεί στην προσωπική διαμάχη μεταξύ του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β΄και του Αθηναίου πολιτικού και ρήτορα Δημοσθένη. Μια διαμάχη που θα οδηγήσει στη σύγκρουση στο πεδίο της Χαιρώνειας και την επικράτηση των Μακεδόνων. Η ομιλία θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι χαρακτήρες των ιστορικών προσώπων διαμόρφωσαν τις ιστορικές συγκυρίες.

Η διάλεξη γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Βιογραφικό

Ο Robin Lane Fox είναι Ομότιμος εταίρος του New College της Οξφόρδης, όπου δίδαξε αρχαία ελληνική ιστορία και έδωσε για πολλά χρόνια διαλέξεις για τον Φίλιππο και τον Δημοσθένη. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία σχετικά με το θέμα, από το βιβλίο του Alexander the Great  μέχρι το πιο πρόσφατο βιβλίο του, Homer and his Iliad, το οποίο θα εκδοθεί σε ελληνική μετάφραση το 2024/2025. Αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία βάση από το 1970 πάνω στην κηπουρική για τους Financial Times. Υπήρξε ο επιστημονικός σύμβουλος της ταινίας Alexander του Oliver Stone, η οποίο εν πολλοίς βασίστηκε στο δικό του βιβλίο. Δεινός ιππέας ο ίδιος, εμφανίστηκε ως επικεφαλής του σώματος των Εταίρων (των ιππέων) στην ταινία.

Καθηγητής Robin Lane Fox

The Great Question: King Philip or Demosthenes?

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ώρα:19.00

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

https://cycladic.gr/ekdiloseis/robin-lane-fox/